Ζησε την εμπειρια του HEMATHLON

Η ιπποσύνη του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης αναβιώνει στην αρένα του Μετς στις 10 και 11 Ιουνίου.

Ελάτε να δείτε σπάθες, ξίφη και εγχειρίδια να χρησιμοποιούνται σε ρεαλιστικές μονομαχίες με οδηγό την ευγενή άμιλλα!

Η εισοδος για το κοινο ειναι ΔΩΡΕΑΝ!

Αθλητές και εκπαιδευτές της HEMA από την Αμερική, την Ελβετία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ελλάδα και άλλες χώρες, συναντιούνται για άλλη μία χρονιά στην Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού και των τεχνών, διεκδικώντας τη νίκη και τη διεθνή καταξίωση στο HEMATHLON.

Οι Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες  (ΗΕΜΑ- Historical European Martial Arts) περιλαμβάνουν συστήματα οπλομαχίας και άοπλης μάχης από την αρχή του 14ου αιώνα (στον οποίο χρονολογείται το παλαιότερο σωζόμενο μέχρι στιγμής Ευρωπαϊκό εγχειρίδιο οπλομαχητικής) μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, οπότε εμφανίζονται τα σύγχρονα Ολυμπιακά αθλήματα.

Η γνώση της οπλομαχητικής που επιβίωσε και διατηρήθηκε στο πέρασμα των αιώνων, κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στην παγκόσμια σκηνή των πολεμικών τεχνών και των μαχητικών αθλημάτων.

Τα αγωνίσματα της HEMA, συντελούν ένα  δυναμικά αναπτυσσόμενο άθλημα  και περιλαμβάνουν αυτά της μακριάς σπάθας (long sword), του ξίφους (rapier) σε συνδυασμό με  το εγχειρίδιο (dagger), αλλά και πολλά άλλα στυλ αγχέμαχων όπλων, ειδικά κατασκευασμένων ώστε να διατηρείται η ιστορική ακρίβεια αλλά και η απόλυτη ασφάλεια του διαγωνιζόμενου.

Οι αγώνες χαρακτηρίζονται από την εκρηκτικότητα, την ταχύτητα και τη στρατηγική των αθλητών.

DSC_0285-001-1024x948

Ο προστατευτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται (μάσκες, βέστες με ισχυρή επένδυση, ειδικά γάντια κλπ) καλύπτει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου το σώμα του αθλητή, καθώς οι αγώνες διεξάγονται αυστηρά μέσα στα πλαίσια των διεθνών αθλητικών κανονισμών ασφάλειας και ηθικής.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ