Eκδηλωση για τα 3000 χρονια του Ελληνικου Στρατου – Πολεμικο Μουσειο

Η Ελληνική Oμοσπονδία Ευρωπαϊκών Ιστορικών Πολεμικών Τεχνών και ο Α.Σ. Ακαδημία Οπλομαχίας είχαν την τιμή να προσκληθούν από το Πολεμικό Μουσείο στην διήμερη  εκδήλωση για τα 3000 χρόνια του Ελληνικού Στρατού, που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2015.

Μπροστά σε ένα ακροατήριο Ελλήνων και ξένων αξιωματικών του στρατού και κοινού, οι εκπρόσωποί μας παρουσίασαν διαλέξεις σχετικά με την ιστορία των βυζαντινών στρατευμάτων και τη σύγχρονη πρακτική της ΗΕΜΑ.  Ο ιστορικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών Στέφανος Σκαρμίντζος, παρουσίασε τα ελληνικά στρατεύματα από το 313 έως το 1453 μ.Χ., ενώ ο Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών και εκπαιδευτής στον σύλλογό μας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, παρουσίασε τον ρόλο των σύγχρονων σωματείων και οργανώσεων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών και του Α.Σ. Ακαδημία Οπλομαχίας,  Χρυσοβαλάντης Ταμπακάκης και ο Οδυσσέας Ντάλας, παρουσίασαν τα όπλα και τις πανοπλίες των βυζαντινών αξιωματικών του 14ου αιώνα και του κατάφρακτου του 10ου αιώνα, ενώ  ο Ανδρέας Παυλίδης και ο Κωνσταντίνος Γαλάνης αγωνίστηκαν με μεταλλικά longsword και sword & Buckler.