ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ

Η ΝΤΟΡΑ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ

Συγχαρητήρια στην αθλήτρια μας Ντόρα Πετρούλια που, ύστερα από μια καταπληκτική εμφάνιση στο αγώνισμα του Συνθετικού Σπαθιού Γυναικών (HEMAC Hemathlon), κατάκτησε την 2η θέση! Πάλεψε δυνατά και παθιασμένα καθ’ όλη την διάρκεια και κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο!
Σε ευχαριστούμε Ντόρα, μας έκανες υπερήφανους!

Μεσαιωνικη Σπαθασκια – HEMA
Ντόρα Πετρούλια, Θεοδώρα Πετρούλια, Σπαθασκία

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ
Ντόρα Πετρούλια

Ο όρος Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες (HEMA-Μεσαιωνική Σπαθασκία), αναφέρεται στις πολεμικές τέχνες που αναπτύχθηκαν στην Ευρωπαϊκή ήπειρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της και είναι ιστορικά τεκμηριωμένες. Περιλαμβάνει κυρίως τα συστήματα οπλομαχίας και άοπλης μάχης των αρχών του 14ου αιώνα (στον οποίο χρονολογείται το παλαιότερο σωζόμενο μέχρι στιγμής Ευρωπαϊκό εγχειρίδιο οπλομαχητικής) μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, οπότε εμφανίζονται τα σύγχρονα Ολυμπιακά αθλήματα.

Οι βασικές πρακτικές της προπονητικής του συλλόγου μας, προέρχονται από την συστηματική έρευνα των διασωθέντων εγχειριδίων οπλομαχητικής. Η εφαρμογή της έρευνας αυθεντικών και ιστορικά τεκμηριωμένων πηγών, στην πράξη, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που έχει σαν στόχο να αναπτύξει τις αμυντικές και επιθετικές δεξιότητες των αθλητών μας στην οπλομαχητική.

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ
Ντόρα Πετρούλια

Οι Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες (HEMA-Μεσαιωνική Σπαθασκία) αποτελούν ένα δυναμικά ανερχόμενο άθλημα σε παγκόσμια κλίμακα με σταθερά αυξανόμενους αριθμούς σε ενεργούς αθλητές και οπαδούς.

Η ανάδειξη αθλητών και αθλητριών με αγωνιστικές αξιώσεις σε διεθνές επίπεδο, αποτελεί έναν από τους σκοπούς τους συλλόγου μας.

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ
Ντόρα Πετρούλια

Μεσαιωνικη Σπαθασκια /HEMA – Mεθοδολογία

Η μεθοδολογία εξάσκησης που χρησιμοποιείται από την Ακαδημία Οπλομαχίας βασίζεται σε τεχνικές μονομαχίας μεταξύ αθωράκιστων πεζών ενώ το σύστημα είναι μεικτό και περιλαμβάνει διάφορα στυλ και αγχέμαχα όπλα.
Οι αρχάριοι ξεκινάνε με τεχνικές μακριάς σπάθας (longsword) και άοπλης μάχης, οι οποίες θα τους δώσουν τη βάση ώστε να συνεχίσουν με: αμφίστομο σπαθί για ένα χέρι (side sword), μονόστομο σπαθί για ένα χέρι (messer και dussack), δόρυ και κοντάρι ενός τετάρτου (quarterstaff), εγχειρίδιο τύπου rondel, ξίφος τύπου rapier καθώς και συνδυασμούς ξίφους με εγχειρίδιο και ξίφους με ασπίδιο (sword and buckler).
Τεχνικές μάχης μεταξύ πάνοπλων (armored combat) καθώς και τεχνικές άλλων ιστορικών στυλ και όπλων (πλην των προαναφερθέντων), δεν αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης στη σχολή αλλά παρουσιάζονται σε σεμινάρια και εκδηλώσεις του συλλόγου.

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ

Η εκπαίδευση στις ιστορικές Ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες διεξάγεται αυστηρά μέσα στα πλαίσια των διεθνών αθλητικών κανονισμών ασφάλειας και ηθικής, με χρήση διαφόρων ειδών βοηθητικών και προστατευτικών εξαρτήσεων (μάσκες ξιφασκίας, βέστες με ισχυρή επένδυση και ειδικά γάντια) για την πλήρη ασφάλεια των αθλούμενων καθώς και χρήση ασφαλών εκπαιδευτικών εργαλείων, προσομοιωτών ιστορικών αγχέμαχων όπλων, διαφόρων υλικών κατασκευής όπως από συνθετικό πλαστικό (nylon) ή μη-ακονισμένο μεταλλικό έλασμα (metal blunts).