Τριτη γενικη συνελευση της IFHEMA στο Αμβουργο

H 3η γενική συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών (IFHEMA) έλαβε χώρα στις 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις αντίστοιχες εθνικές ομοσπονδίες – μέλη : Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ελλάδα (η Ελληνική Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τον Γ.Γ. Γεώργιο Ζαχαρόπουλο) και Ισπανία καθώς και εκπρόσωποι από την υποψήφια για ένταξη Πορτογαλία και παρατηρητές από τις Ρωσία, Ρουμανία και Ιταλία.
Η Πορτογαλία έγινε δεκτή ως το 13ο μέλος της IFHEMA.
Η λήξη της θητείας του Προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε με την απονομή του τίτλου το «Επίτιμου Προέδρου» στον απερχόμενο πρόεδρο Daniel Jaquet.
Νέος πρόεδρος είναι ο Gabor Nemeth (Ουγγαρία) και η νέα εκτελεστική επιτροπή: Eugenio Garcia-Salmones (Ισπανία), Dieter Bachmann (Ελβετία), Mátyás Miskolczi (Ουγγαρία), Falko Fritz (Γερμανία).
Στην συνέλευση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν όλους τους τομείς των Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών καθώς και η στρατηγική της Διεθνούς Ομοσπονδίας αλλά και οι μέχρι σήμερα ενέργειες των εθνικών ομοσπονδιών που αποτελούν μέλη της.