• Διακρισεις αθλητων της Ακαδημιας σε διεθνείς αθλητικές οργανώσεις. Περικλής Θεοδωρίδης,Χρήστος Μεταξωτός, Ντόρα Πετρούλια, Γιωργος Μαρτζακλης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Ανδρέασ Παυλίδης

Διακρισεις αθλητων της Ακαδημιας

σε διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διακρίσεις Αθλητών

Διακρισεις αθλητων της Ακαδημιας σε διεθνείς αθλητικές οργανώσεις. Περικλής Θεοδωρίδης,Χρήστος Μεταξωτός, Ντόρα Πετρούλια, Γιωργος Μαρτζακλης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Ανδρέασ Παυλίδης

Ο όρος Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες (HEMA-Μεσαιωνική Σπαθασκία), αναφέρεται στις πολεμικές τέχνες που αναπτύχθηκαν στην Ευρωπαϊκή ήπειρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της και είναι ιστορικά τεκμηριωμένες. Περιλαμβάνει κυρίως τα συστήματα οπλομαχίας και άοπλης μάχης των αρχών του 14ου αιώνα (στον οποίο χρονολογείται το παλαιότερο σωζόμενο μέχρι στιγμής Ευρωπαϊκό εγχειρίδιο οπλομαχητικής) μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, οπότε εμφανίζονται τα σύγχρονα Ολυμπιακά αθλήματα.

Διακρίσεις Αθλητών

Οι βασικές πρακτικές της προπονητικής του συλλόγου μας, προέρχονται από την συστηματική έρευνα των διασωθέντων εγχειριδίων οπλομαχητικής. Η εφαρμογή της έρευνας αυθεντικών και ιστορικά τεκμηριωμένων πηγών, στην πράξη, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που έχει σαν στόχο να αναπτύξει τις αμυντικές και επιθετικές δεξιότητες των αθλητών μας στην οπλομαχητική.

Οι Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες (HEMA-Μεσαιωνική Σπαθασκία) αποτελούν ένα δυναμικά ανερχόμενο άθλημα σε παγκόσμια κλίμακα με σταθερά αυξανόμενους αριθμούς σε ενεργούς αθλητές και οπαδούς. Η ανάδειξη αθλητών και αθλητριών με αγωνιστικές αξιώσεις σε διεθνές επίπεδο, αποτελεί έναν από τους σκοπούς τους συλλόγου μας.

Περικλης Θεοδωροπουλος

Ασημένιο Μετάλλιο
Hemathlon 2019 – Ελλάδα

Χρηστος Μεταξωτος

Χάλκινο Μετάλλιο
Hemathlon 2019 – Ελλάδα

Ντορα Πετρουλια

Ασημένιο Μετάλλιο
Hemathlon 2018 – Ελλάδα

Γιωργος Μαρτζακλης

Χάλκινο Μετάλλιο
Hemathlon 2016 – Ελλάδα

Γιωργος Ζαχαροπουλος

Χρυσό Μετάλλιο
Διεθνές Σεμινάριο Rapier 2016 – Αγγλία

Ανδρεας Παυλιδης

Χάλκινο Μετάλλιο
1ο Διεθνές Κύπελlο IFHEMA 2015 – Ουγγαρία