ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Οπλομαχίας (ΑΣΑΟ) ιδρύθηκε το 1996 με βασικό κλάδο άθλησης την ολυμπιακή ξιφασκία. Επί είκοσι συναπτά έτη έκανε μια λαμπρή πορεία με πολλές διακρίσεις και μετάλλια τόσο για τους αθλητές όσο και για τους προπονητές του. Η επιτυχία του συλλόγου συνεχίστηκε και στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών (HEMA-Ιστορική Ξιφασκία) με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Είμαστε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών (ΕΟΙΕΠΤ) και μέλος τoυ Διεθνούς Οργανισμού Historical Fencing Affiliates (HFA).

Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι η μελέτη, η καλλιέργεια, η ανάπτυξη και η διάδοση των κλάδων άθλησης και πολεμικών τεχνών που δραστηριοποείται καθώς και η ανάδειξη αθλητών και αθλητριών με αγωνιστικές αξιώσεις σε διεθνές επίπεδο.

Επιτυγχάνουμε τους στόχους μας α) με την τέλεση σεμιναρίων και διαλέξεων, β) με τη διοργάνωση επίσημων ή φιλικών αγώνων, τόσο σε Πανελλήνιο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, δ) με τη συμμετοχή σε επίσημους αγώνες, σεμινάρια και δρώμενα που διοργανώνονται υπό την αιγίδα των ομοσπονδιών που ανήκει.