Ο εκπαιδευτής μας Γιώργος Ζαχαρόπουλος (στα αριστερά) και ο εκπαιδευτής του Αθηναϊκού Ομίλου Ιστορικής Ξιφασκίας “Πήγασος”, Παναγιώτης Παπανικολάου (στα δεξιά), με την Ελληνίδα Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σαμπρέ (νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη FIE!) Ντόρα Γκούδουρα.

ΞΙΦΑΣKEA GALA

To ΞΙΦΑΣ-ΚΕΑ camp (μια εκδήλωση των Kea Beach Games) που έλαβε χώρα στο νησί της Κέας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!
Από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου τα παιδιά γνώρισαν από κοντά το άθλημα της ξιφασκίας και του μοντέρνου πεντάθλου με αποκορύφωμα το Gala Ξιφασκίας την Κυριακή όπου κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, αθλήτριες και προπονητές έδειξαν και μίλησαν για το άθλημα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές: διοργανωτές, χορηγούς, αθλητές, προπονητές και συμμετέχοντες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ψυχή και εμπνευστή της διοργάνωσης Iris Vlachoutsicos για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρουσιάσουμε την Ιστορική Ξιφασκία (HEMA) σε ένα ευρύτερο κοινό.
Τέλος ευχαριστούμε την Μαρία Σαμουρίδου και τον Spyros Karras απο την Academia da Espada Hellas και τους Panagiotis Papanikolaou και John Alexander Tovas από τον Pegasus – Athens Historical Fencing Club για την εξαιρετική τους απόδοση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που κάναμε.